logo

VOKSENSTØTTEN ER MASSIV

OG RUMMELIG

STRUKTUREN OG RAMMERNE

ER FORUDSIGELIGE OG TRYGGE

OMSORG OG NÆRHED

ER HØJT PRIORITERET

VI ER ET OPHOLDSSTED DER

TAGER UDGANGSPUNKT I

DEN UNGE OG DENNES BEHOV

Måske har du klikket dig ind på vores hjemmeside, fordi du sammen med din familie og kommunen overvejer, om du skal bo på Asgaard-Sødinge eller gå på vores skole.
Her kan du læse lidt både om at bo hos os og gå i skolen.
Du kan også læse, hvad to af vores unge fortæller – og se et par videoklip med dem.
emma video
"De så mig ikke som farlig, ligesom alle andre. De så, at jeg havde brug for kærlighed, omsorg og tryghed."
- Læs hele interviewet og se videoklip med Emma, der har boet på opholdsstedet og gået på skolen.
 
 
daniel video
"Det er fedt at lave noget, der er gået i stykker. Og jeg har fundet ud af, at jeg er god til det. I december 2017 bliver jeg færdig som automekaniker."
- Læs hele interviewet og se videoklip med Daniel, der har boet på opholdsstedet og gået på skolen.
 

Hvad er Asgaard-Sødinge?

Asgaard-Sødinge er et hjem for 13 børn og unge, der ikke kan bo derhjemme. Det hedder et opholdssted, fordi det ikke er kommunen, der ejer stedet. Vi pædagoger, der arbejder her, forsøger at gøre Asgaard-Sødinge så hjemligt som muligt. Men du har selvfølgelig også fortsat dit eget hjem og dine forældre, som du tager hjem til i weekender og ferier, lige som de kommer her og besøger dig.
Asgaard-Sødinge har også en skole, som du muligvis skal gå på. Skolen har 23 elever og tre klasser. Vi har skrevet lidt om skolen nederst.
 

Hvem bor på Asgaard Sødinge?

Der bor i alt 13 børn og unge mellem 7 og 22 år hos os. Fælles for jer er, at I ikke kan bo hjemme, fordi I har nogle vanskeligheder. Men samtidig er I lige så forskellige, som alle andre børn og unge. Nogle går til styrketræning, nogle elsker at spille computer, og nogle læser mange bøger.
 

Får jeg mit eget værelse?

Ja, du får dit eget værelse. Når du flytter ind, vælger du sammen med din kontaktperson (og eventuelt dine forældre) møbler og indretter dit værelse, så det bliver hyggeligt.
 

Får jeg lommepenge – og må jeg have min mobil og computer med?

Ja, du får lommepenge udbetalt hver uge. Du må gerne have mobiltelefon, computer, spillemaskine og fjernsyn med, når du flytter ind.
 

Hvad laver man på Asgaard-Sødinge?

Når du flytter ind, har du sammen med dine forældre og kommunen lagt en plan for, hvad der er formålet med at du bor her hos os. Den plan arbejder vi videre med sammen med dig, mens du bor hos os. Pædagogerne vil gøre alt, hvad de kan, for at du får det bedre i forhold til dine vanskeligheder.

Alle, der bor her, går enten i skole, er under uddannelse eller går på arbejde. Pædagogerne hjælper dig med at passe din skole, uddannelse eller arbejde. Derudover kan du gå til en fritidsaktivitet, hvis du har lyst. Og du kan hygge dig med de andre børn og unge, eller være med til at spille bold i vores hal sammen med pædagogerne. Mange af børnene og de unge bruger også pædagogerne, hvis der er noget, de er kede af, eller som de skal have hjælp til at klare.

Hver 14. dag er det dig der – sammen med en pædagog – står for maden. Hver uge vasker du dit tøj i vaskemaskinen (det skal vi nok hjælpe dig med, til du kan det).

I fritiden er der mange forskellige ting at foretage sig. Vi har store udenoms arealer, hvor der er rig mulighed for at komme ud og røre sig. Der er bl.a. fodboldbane med mulighed for diverse aktiviteter som f.eks. rundbold, fodbold, frisbee osv. Derudover har vi en lille sø, legeplads, idrætshal, computerrum samt bålplads. Der er også rideskole, sportsklubber og skytteforening lige i nærheden.
Hvad bruger man kontaktpædagogerne til?

Når du flytter ind, får du to kontaktpædagoger. Det er dem, du kommer til at kende bedst, og som kommer til at kende dig rigtigt godt. Hver fjerde uge har du en samtale med dine kontaktpædagoger om lidt større ting, om hvordan du går og har det – og I kan vende de tanker, du gør dig, om både stort og småt.
 

Hvordan fungerer skolen?

Vores skole er lille, og der går både elever fra opholdsstedet og udefra. Der er kun 23 elever i alt og seks lærere. Måske har du tidligere haft det svært både med undervisningen og med klassekammeraterne. Det allervigtigste fra starten er at sørge for, at du får det godt med at gå i skole. Forhåbentlig finder du også ud af, at vi lærere ikke er så slemme ☺
Så finder vi sammen ud af, hvor meget du kan i de enkelte fag og lægger en plan for, hvad du skal lære. Vi finder også ud af, hvad du har af vanskeligheder og taler om, hvordan vi kan hjælpe dig.
Lige så stille opdager du forhåbentlig igen, at det er sjovt at lære. Og du finder ud af, hvilke fag, du synes, er de bedste. Vi begynder også sammen med dig og dine forældre at tale om, hvad du mon har lyst til at blive, når du bliver stor...
 

Børn og unges klagemuligheder